Személyes hangvételű főzőtörténet bontakozik ki, ahol egy gyermek a piacra indul bevásárolni, hogy különleges ebédet készítsen édesapjának. A főzés első lépéseiben tradicionális koreai édesség, rugalmas rizssütemény elevenedik meg, melyhez pirított fekete szezámmag és zöld tea keveréke társul.
A hagyományos koreai ételek közül bulgogi, grillezett hús, friss kagylóból készült palacsinta, és különféle zöldséges köretek is készülnek. Ezekhez egyedi fűszerezések, méz, szezámolaj, fokhagyma, újhagyma adnak karaktert, miközben az alapanyagok gondos tisztítása és előkészítése végigkíséri az ételkészítést.
A történet végén felmerül a koreai hagyomány, mely szerint a szeretteink sírjához az ő kedvenc fogásaikat visszük, és gondosan elrendezzük, miközben mélyre hajolva fejezzük ki tiszteletünket és szeretetünket. Az egész folyamatot áthatja a családi emlékek, a hagyományok és az emlékezés meghittsége. Vajon miként elevenednek meg ezek a tradíciók egy mai koreai család mindennapjaiban?