A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 24 perc

Koreai büfé kihívás: ízek egy szerény költségvetéssel

Egy séf húsz fontból próbál minél több autentikus koreai fogást készíteni, miközben spórolási tippeket és főzési fortélyokat is bemutat.

Hogyan lehet húsz fontból bőséges koreai büfét készíteni? Egy séf kreatív stratégiával, előre kidolgozott menüvel és gondos költségvetéssel vág neki a kihívásnak. Az adás során kiemelt szerepet kapnak a gazdaságos vásárlás és a jól felhasználható, sokoldalú alapanyagok – például a rizs, a zöldségek és különféle savanyúságok.

Többféle autentikus koreai fogás jelenik meg, mint a gimbap, bossam, bulgogi, bibimbap, tteokbokki vagy a jellegzetes koreai rántott csirke. A főzés folyamata során kreatívan használnak fel minden alkotóelemet – sőt, a maradékokból még extra ételek is készülnek, például rántották, zöldségpalacsinták és tartalmas levesek.

A résztvevők arra keresik a választ, mennyire lehet egy szerény összegből változatos, ízekben gazdag koreai élményt teremteni. A beszélgetések során felmerül, hogyan befolyásolja az alapanyagok minősége a végeredményt, valamint mitől lesz igazán különleges a házi készítésű fogás.