Három lelkes amatőr szakács izgalmas konyhai kihívásra vállalkozik, amely során 8 percenként váltanak helyet három különböző konyhában. Az egyes konyhákban előétel, főétel és desszert készül egymás után – minden egyes séfnek rövid ideje van hozzájárulni az adott fogáshoz, mielőtt továbbadja a stafétát a következőnek.
Minden étel elkészítésébe egy váratlan összetevőt is bele kell csempészniük: a közkedvelt ír sört, a Guinnesst, amely alapvető eleme lesz mindhárom fogásnak. A résztvevők kereken nyolc perc alatt improvizálnak, ötletelnek, és gyakran kerülnek váratlan helyzetekbe, mint például lustán habzó sajtleves, parázsló tűzriasztók vagy ropogós ramen bundában sült pig in blanket.
Az idő szorításában rejlő feszültség mellett kiderül: vajon egy pohár Guinness hogyan válik sajtos leves, kísérletező croque madame vagy akár különleges desszert titkos hozzávalójává? Az is kérdéses, meddig lehet kombinálni olyan eltérő alapanyagokat, mint a marshmallow, granola, pancetta vagy épp a karamellizált hagyma, és vajon születhet-e ezekből harmónia a tányéron.