Nyári gasztronómiai élményként mutat be a videó egy kiadós, mégis kifinomult királyrák-fogást. Felmerül a kérdés: hogyan lehet ennek a luxus tengeri herkentyűnek valóban megérni az árát, főleg amikor az ilyen különlegességek ára az egekben jár?
Az alkotó személyes történettel indít, megemlítve, hogy egy chicagói utazás során inspirálódott, de a tapasztalt ízekkel nem volt teljesen elégedett, így született meg az ötlet egy újragondolt, különleges királyrák-scampireceptre.
Részletesen bemutatja, miként érdemes otthon királyrákot bontani, hogy a drága húsból a lehető legtöbbet kihozzuk, és a héjat is hasznosítani lehessen egy ízgazdag vaj elkészítéséhez. A különféle konyhai technikák között szerepel az aromás vajfőzés, a fokhagymapüré készítése és a házi kenyérmorzsa pirítása is.
A felhasznált alapanyagok kérdése mellett előjön a frissesség és a helyi beszerzés témája, a piacról vásárolt fokhagyma példáján keresztül. Az elkészítés lépései közben számos ötletet és tippet kapunk arra is, hogyan lehet egy drága alapanyagot igazán jól kihasználni, illetve hogyan válhat a főzésből különleges alkotói élmény.
Felvetődik, vajon tényleg megéri-e ilyen ritkán, de minőségben fogyasztani egy-egy luxus fogást, és hogy hogyan lehet a lehető legjobban felnagyítani egy ilyen különleges élményt a saját konyhánkban.