A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 28 perc

Két séf és 60 tojás: kreatív gasztronómiai kalandok

Két séf kreativitását és profizmusát tesztelik egy extrém tojásos kihívásban, ahol 60 tojásból változatos fogásokat kell készíteniük – időkorlát és kompromisszumok nélkül.

Két tapasztalt séf vállalja a kihívást: 60 tojást kell felhasználniuk, pontosan, se többet, se kevesebbet. A feszültség már az elején fokozódik, hiszen minden egyes tojás sorsa döntő lehet a tervezett fogások sikerességében.

Kreatív és sokrétű ételek készülnek a konyhában, többek között francia és ázsiai ihletésű desszertek, fűszeres főételek, valamint klasszikus és egzotikus tojásételek. A séfek közben egymásnak is kihívást jelentenek, viszont az együttműködésük gyakran humoros pillanatokat eredményez.

A gasztronómiai utazás során felmerülnek technikai kérdések a tojások tökéletes elkészítéséhez, az egyes nemzetek konyhaművészetének sajátosságai, valamint az is, hogyan lehet egyetlen összetevőből számtalan különböző ételt alkotni. Vajon hány különböző textúrát és ízvilágot tudnak megmutatni a tojás felhasználásával?

Eközben a műsorvezető csapat nagy hangsúlyt fektet a különféle konyhai technikákra, valamint az időbeosztás és tervezés buktatóira is. Felvetődik: meddig lehet fokozni egy ilyen alapanyagból kiinduló kreatív kihívást?