Két tapasztalt séf vállalja a kihívást: 60 tojást kell felhasználniuk, pontosan, se többet, se kevesebbet. A feszültség már az elején fokozódik, hiszen minden egyes tojás sorsa döntő lehet a tervezett fogások sikerességében.
Kreatív és sokrétű ételek készülnek a konyhában, többek között francia és ázsiai ihletésű desszertek, fűszeres főételek, valamint klasszikus és egzotikus tojásételek. A séfek közben egymásnak is kihívást jelentenek, viszont az együttműködésük gyakran humoros pillanatokat eredményez.
A gasztronómiai utazás során felmerülnek technikai kérdések a tojások tökéletes elkészítéséhez, az egyes nemzetek konyhaművészetének sajátosságai, valamint az is, hogyan lehet egyetlen összetevőből számtalan különböző ételt alkotni. Vajon hány különböző textúrát és ízvilágot tudnak megmutatni a tojás felhasználásával?
Eközben a műsorvezető csapat nagy hangsúlyt fektet a különféle konyhai technikákra, valamint az időbeosztás és tervezés buktatóira is. Felvetődik: meddig lehet fokozni egy ilyen alapanyagból kiinduló kreatív kihívást?









