A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 12 perc

Két brit fiatal felfedezi a Cracker Barrel déli ízvilágát

Két brit fiatal először próbálja ki a legendás Cracker Barrel éttermet, és betekintést nyernek a klasszikus déli amerikai reggeli világába.

Két brit fiatal elsőként látogat el a Cracker Barrel étterembe, ahol egészen más világ fogadja őket, mint amit otthon megszokhattak. Az enteriőr hangulata, a ringatózó székek, a családias légkör és a western filmek hangulata pillanatok alatt meglepi őket.

Rögtön szembesülnek a déli amerikai konyha tipikus fogásaival: házi sonka, kolbász, gríz, házi sütésű kekszek, és természetesen az ikonikus palacsinta sziruppal. Kóstolgatják a különféle reggeliket, mint a klasszikus baconos, tojásos hash brown casserole-t, a chicken and dumplings-ot és a ‘grandma sampler’-t, miközben folyamatosan rácsodálkoznak az ízekre és textúrákra.

Viccesen hasonlítják össze a Cracker Barrel fogásait a brit konyhával, illetve más ikonikus láncokkal, mint a Waffle House és a Rainforest Cafe. Felmerülnek kulturális különbségek és az étkezési szokások eltérései, sőt szó esik olyan toposzokról is, mint az, hogy az amerikaiak mennyire tökéletesítették a sós-édes kombinációt.

Az is felmerül bennük, hogy vajon mennyi igazság van a Cracker Barrelt körülvevő közéleti és politikai vitákból, ahogy a logója is a kultúrharcok középpontjába került korábban. Az élmények mellett elmélyülnek az amerikai déli konyha sajátosságaiban: főtt zöldségek, ‘grits’, palacsinta és különféle szirup variációk. Az is érdekes kérdésként vetődik fel, hogy hogyan kapcsolódik mindez a brit és orosz ételkultúrához.