A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 23 perc

Kerékpártúra és ízek kalandja Mauritius utcáin

Egy kerékpáros kalandozó Mauritius partjait és utcai ételeit fedezi fel Mahébourg városában, ahol autentikus helyi fogások és váratlan gasztroélmények várják.

Mauritius gyönyörű tengerpartjaitól indulva a bringás gasztrotúra a sziget kevésbé ismert arcait tárja fel: eldugott fehér homokos part, magányos séta privát üdülők kertjei között, majd váratlanul egy helyi piac vagy templom színes forgataga tör be a napba.

A főhős Mahébourg városába teker, ahol az utazás egyik legfontosabb kérdése kerül előtérbe: milyen a mauritiusi utcai étkezési kultúra? Meglepő tapasztalat, hogy hétköznapokon mennyire gyakoriak a zárva tartó éttermek, így a helyiek egyszerű, spontán gasztro-döntései válnak a videó vezérfonalává.

Kiemelt helyet kapnak a különböző tésztás és tengeri fogások: a Mine Bouille, vagyis főtt tészta polippal, amely jellegzetesen helyi ízekkel és szószokkal készül, de az utcai árusok kínálatában fűszeres samosa, halfasírt, tofu, zöldséges és húsos gombócok is megkóstolásra kerülnek.

Felszínre kerül a sziget konyhájának sokszínűsége és az indiai, kínai, afrikai, sőt francia ízvilág fúziója. Mindezt színes felvételek, rögtönzött éttermi beszélgetések, mosolygó árusok és autentikus helyszínek teszik élményszerűvé, miközben felmerül a kérdés: valóban az étel Mauritius legfőbb vonzereje?