Hogyan lehet új életet lehelni a megmaradt pulykasültbe? Ez a kérdés adja az alapját annak a klasszikus amerikai szendvicsnek, amely Kentucky államból származik, és már majdnem száz éve szolgálja ki a késő esti vendégeket Louisville egyik híres szállodájában.
A fogás lényegét képezik a vastag kenyérszeletek, édes paradicsomdarabok, a szaftos pulykahús és a ropogós, sült bacon, mindez gazdag, krémes sajtszósszal (mornay mártás) borítva, amit forró sütőben pirítanak, míg teteje aranybarnára sül.
A recept bemutatása során szóba kerülnek európai klasszikusok, például a walesi rarebit és a croque monsieur, kiemelve a főzési technikák és alapanyagok közötti párhuzamokat. Mitől válik különlegessé a Kentucky hot brown a hasonló ételek között? A házi trükköktől kezdve a mártás elkészítésének titkain át számos izgalmas dologra választ kaphatunk.
Felmerül az is, milyen kenyérrel, milyen sajttal, vagy esetleg más felvágottal lehet még izgalmasabbá tenni az ételt, és hogy milyen apró figyelmességekkel lehet biztonságossá és vendégváróvá formálni a tálalást.










