A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 16 perc

Kenji útmutatója a tökéletes házi burgerhez a grillszezonra

Kenji bemutatja, hogyan készíthetünk szaftos, házi hamburgert friss, hentestől származó marhahúsból, és tippeket ad a feltétek, grill előkészítés és fűszerezés terén.

Kezdődik a grillszezon: ebben az epizódban Kenji megmutatja, hogyan készíti el az első házi hamburgert frissen darált marhahúsból. Bemutatja, miért érdemes hentestől származó húst választani, legalább 20% zsírtartalommal, és elmagyarázza, hogyan befolyásolja a hús eredete a textúrát és az élelmiszerbiztonságot is.

A pogácsa formázásánál hangsúlyt kap a laza szerkezet, és praktikus tippeket ad arra, hogy a feltéteket – például vékonyra szeletelt hagymát és serrano paprikát – hogyan lehet a húspogácsa külsején elhelyezni anélkül, hogy a textúrát elrontanánk. Kenji a fűszerezéshez Popeye’s Cajun Sparkle-t is használ, ezzel különleges ízeket csempész a burgerbe.

Az adásban szó esik arról, hogy milyen sajtokat, zöldségeket és szószokat érdemes választani — itt kiemeli a jól olvadó amerikai sajtot, a Gorillo’s pickle chipset, valamint Aomeo hot jardinieráját. Kenji apró trükkjei arra is kiterjednek, hogyan készíthetjük elő a grillt, illetve mi a különbség a gázos és szénnel működő grillsütők fedelének használatánál.

Bepillantást enged kedvenc hamburger összeállítási szokásaiba, említve például az In-N-Out Animal Style burger inspirációját. A videó végigvezet a grillezés lépésein, miközben Kenji gondosan ügyel a higiéniára is. Milyen arányban érdemes összeállítani a feltéteket, hogyan lehet stabilabbá és ízgazdagabbá tenni a hamburgert? Ezek a kérdések is előkerülnek, inspirációt adva azoknak, akik tovább tökéletesítenék otthoni burgerreceptjüket.