A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 12 perc

Kékúszójú tonhal bontása és sashimi készítése mexikói tonhalfarmon

Egy mexikói tonhalfarmon elképesztően részletesen mutatják be, hogyan lesz az óceán egyik legértékesebb halából luxus sashimi fogás.

Mexikó egyik legnagyobb tonhalfarmjára látogatunk, ahol a látogatók elképesztő közelségből élhetik át, hogyan válik egy 300 fontos, 20 000 dolláros kékúszójú tonhalból világklasszis ínyencfalat.

Először a főszereplők saját kezűleg választják ki az óriási halat a tengerben. A vadászat és halászat folyamata közben olyan egyedi élmények várnak rájuk, mint a több száz kilós halak közötti úszás, illetve a legjobb példány kiválasztásának nehézségei.

Kiemelt szerepet kap a bontás folyamata, részletesen bemutatva, hogyan szeletelik le a különböző értékes részeket – köztük a legdrágább O Toro falatot –, miközben szó esik a tonhalbontás csúcseszközeiről és technikáiról is. A nézők betekintést nyerhetnek abba, milyen tudást és kézügyességet igényel, hogy a tonhalból a lehető legtökéletesebb, friss sashimi szeletek készüljenek.

Felmerülnek olyan izgalmas kérdések is, mint például miért olyan különleges és drága az O Toro, hogyan befolyásolja a tenyésztés a hal minőségét, vagy hogy milyen történelmi változásokon ment keresztül a kékúszójú tonhal halászata. A gasztrokaland végén pedig a friss, helyben elkészített tradicionális sushi kóstolása várja a résztvevőket.