Mexikó egyik legnagyobb tonhalfarmjára látogatunk, ahol a látogatók elképesztő közelségből élhetik át, hogyan válik egy 300 fontos, 20 000 dolláros kékúszójú tonhalból világklasszis ínyencfalat.
Először a főszereplők saját kezűleg választják ki az óriási halat a tengerben. A vadászat és halászat folyamata közben olyan egyedi élmények várnak rájuk, mint a több száz kilós halak közötti úszás, illetve a legjobb példány kiválasztásának nehézségei.
Kiemelt szerepet kap a bontás folyamata, részletesen bemutatva, hogyan szeletelik le a különböző értékes részeket – köztük a legdrágább O Toro falatot –, miközben szó esik a tonhalbontás csúcseszközeiről és technikáiról is. A nézők betekintést nyerhetnek abba, milyen tudást és kézügyességet igényel, hogy a tonhalból a lehető legtökéletesebb, friss sashimi szeletek készüljenek.
Felmerülnek olyan izgalmas kérdések is, mint például miért olyan különleges és drága az O Toro, hogyan befolyásolja a tenyésztés a hal minőségét, vagy hogy milyen történelmi változásokon ment keresztül a kékúszójú tonhal halászata. A gasztrokaland végén pedig a friss, helyben elkészített tradicionális sushi kóstolása várja a résztvevőket.