Lehetséges-e kávét pörkölni egy légsütőben? A videóban a készítő különböző zsírokat és olajokat vizsgál meg, hogy kiderüljön, melyik milyen hatással van a pörkölt kávé minőségére.
Különféle alapanyagokat tesztelnek, többek között avokádóolajat, mogyoróolajat, marhafaggyút és ghee-t. Minden zsírféle más-más pörkölési és ízélményt adhat a kávénak, így érdekes eredmények születnek a különböző kombinációk kipróbálásával.
A teszt során szó esik arról is, mennyire nehéz egy egyszerű, otthoni légsütőt használni kávépörkölésre, milyen buktatók és kihívások adódnak, valamint hogy mennyiben térnek el az így készült eredmények a professzionális pörköléstől.
Az adás érint online biztonsági témákat is egy támogató cég bemutatásán keresztül. Mindemellett a hangulat könnyed, a kísérletezés örömén és a kíváncsiság felkeltésén van a hangsúly. Izgalmas kérdés, vajon milyen karakterű kávét lehet így készíteni, és melyik módszer bizonyulhat a legjobbnak a házi ötletek közül.