Ebben az ínycsiklandó gasztrokalandban a főszereplők Kína egyik legvitatottabb fogását, az édes tofu pudingot tesztelik, amely igazi megosztó különlegesség a helyiek között: Északon inkább sósan, Délen édesszájúan fogyasztják. Felmerül a kérdés: vajon melyik változat kerül ki győztesen a családi kóstolóból?
Az utazás Shantouba, a Chaoshan régió kulináris fővárosába vezet, ahol a helyi reggelik, például az osztrigás, marhahúsos és garnélás rizslisztpalacsinta, vagyis chang fen kerül terítékre. Bemutatkoznak a híres Chaoshan-i húsgolyók is, amelyek szokatlan, ruganyos állagát hosszú ideig tartó ütögetéssel érik el.
A nap folyamán helyi desszertekkel ismerkednek: szóba kerül a több generáció óta működő tofu puding üzlet, a cukros-tojásos különlegességek, valamint a rejtélyes mai guo édesség, amelynek állaga és édessége a nézők szerint tucatnyi emléket idézhet fel.
Az estét a régió tipikus, tenger gyümölcseiből készült agyagedényes congee, azaz rizskása zárja, melyhez savanyítottretek omlett és friss tengeri alapanyagok tartoznak. A vacsora végén pedig helyi jeges desszertek kerülnek előtérbe — mindeközben felmerül a kulturális kérdés: mit jelent egy régió számára a reggeli, és hogyan tükrözi ezt a helyi ételek világa?