Napjainkban egyre gyakrabban találkozunk a különleges, „jiggly” japán szuflé palacsintákkal, amelyek nemcsak látványosak, de komoly kihívást is jelentenek a konyhában. A videó készítője ebben a videóban végigvezeti a nézőt azon a hétköznapi kísérletezésen, amelyben a tökéletes állag és formavilág elérése a cél.
Különös hangsúlyt kap a könnyed hab elkészítése, a megfelelő hőmérséklet fenntartása és a meringue technika titkai. A főzés során folyamatosan felmerülnek olyan hibák – mint a túl korai fedőlevétel, az elhamarkodott keverés vagy a túl sokáig állni hagyott tészta –, amelyek mind-mind rávilágítanak arra, hogy mi teszi ezt a desszertet annyira nehézzé.
A videó izgalmas kérdéseket vet fel, például: milyen apró konyhai manővereken múlik a szuflé palacsinták sikere, meddig lehet feszíteni a készítő türelmét, és vajon a számtalan próbálkozás végül meghozza-e a várt eredményt. A türelmet és precizitást igénylő folyamat mellett betekintést nyerünk a gasztronómiai kísérletezés örömeibe és a kudarcokból való tanulás művészetébe is.