Az alkotó a gyermekkori japán konyha iránti rajongásáról mesél, és arról, hogy végre Tokióba és Oszakába utazik, hogy kipróbálja az összes híres (és kevésbé ismert) japán street foodot. Kísérője, Yappy, egy helyi ételtúra-szakértő, aki bevezeti őt a helyi ízek rejtelmeibe.
A Harajuku negyedben ikonikus édességekkel indítanak, mint például a tong hulu pálcikán, a hatrétegű vattacukor, vagy az aranyos, élénk színű harapnivalók. A gasztrotúra során kipróbálnak autentikus szendvicseket, hosszú spirál burgonyát, 3D-s latte artot, sőt még texasi BBQ-t is Tokió szívében.
Izgalmas kérdés, hogyan teljesítenek a hagyományos japán ételek, mint például a makarónnal töltött matcha palacsinta, a kézi préselésű édesburgonya-fagylalt, vagy az ikonikus Hokkaido tejfagylalt. Útjuk során szembejönnek helyi specialitások, például a curry pan (töltött, rántott péksütemény), valamint Oszaka utcai finomságai, úgy mint a takoyaki és a frissen készült mochi.
Szó esik a street food változatosságáról, a japán és más nemzetek gasztronómiai találkozásairól, valamint arról, hogy a viralitás hogyan formálja ezeket az étkezési trendeket. Mely ételek érik meg igazán a hírverést, és mi az, ami inkább túlértékelt? Erre a kérdésre keresik a választ a kulináris kaland során.









