A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 33 perc

Japán kóstolók az amerikai benzinkutas sushi és gyorsételek világában

Japán származású kóstolók próbálják ki először az amerikai benzinkutas sushit, kisbolti finomságokat és italkülönlegességeket, miközben kulturális különbségeket, meglepetéseket és előítéleteket vizsgálnak.

Az amerikai benzinkutas és kisbolti ételek világát mutatja be japán származású kóstolók szemszögéből ez az összeállítás: sushi, csont nélküli csirkeszárnyak, „roller” ételek, tojásos szendvics, kalácsi (kolache), főtt földimogyoró, Slurpee és pizza kerülnek megkóstolásra.

A résztvevők megosztják első benyomásaikat az amerikai kisbolti sushi „kockázatos” hírnevéről, a kaliforniai tekercsek történetéről, valamint az amerikai és japán ízlések közötti különbségekről. Meglepő elvárások és kulturális különbségek is terítékre kerülnek, például a japán tojásszendvics és az amerikai változat eltérő összetétele, illetve a kenyérnek tulajdonított különleges jelentőség.

Külön figyelem esik a „roller grill” hot dog-pálcikákra és az egzotikus ízesítésekre – mint a jalapeño-krémsajt roller vagy buffalo csirkés változat –, amelyek a japán résztvevők számára teljesen újak. Az amerikai kisbolti édességek és italok, például a Slurpee, látványos mérete és színessége is feltűnik, összehasonlítva a japán kínálattal.

A főtt földimogyoró, valamint a texasi kalácsi (kolache) bemutatja az amerikai regionális ételek sajátos világát, és szó esik a kultúrák érdekes összefonódásáról is, például a mexikói „japán mogyoró” történetén keresztül. A pizza mint végső „éjszakai harapnivaló” szintén terítékre kerül, megidézve a tipikus amerikai gyorsétkezdék karakterét, de felvetődnek az olasz és japán pizzák sajátosságai is.

Az egész epizód végig humorosan és kritikus szemmel közelíti meg az amerikai kisbolti ételek világát – feltéve a kérdéseket, hogy vajon mik az előítéletek, mi okoz meglepetést, és milyen különbségek, hasonlóságok jelennek meg az amerikai és japán mindennapi ételekben.