Az amerikai benzinkutas és kisbolti ételek világát mutatja be japán származású kóstolók szemszögéből ez az összeállítás: sushi, csont nélküli csirkeszárnyak, „roller” ételek, tojásos szendvics, kalácsi (kolache), főtt földimogyoró, Slurpee és pizza kerülnek megkóstolásra.
A résztvevők megosztják első benyomásaikat az amerikai kisbolti sushi „kockázatos” hírnevéről, a kaliforniai tekercsek történetéről, valamint az amerikai és japán ízlések közötti különbségekről. Meglepő elvárások és kulturális különbségek is terítékre kerülnek, például a japán tojásszendvics és az amerikai változat eltérő összetétele, illetve a kenyérnek tulajdonított különleges jelentőség.
Külön figyelem esik a „roller grill” hot dog-pálcikákra és az egzotikus ízesítésekre – mint a jalapeño-krémsajt roller vagy buffalo csirkés változat –, amelyek a japán résztvevők számára teljesen újak. Az amerikai kisbolti édességek és italok, például a Slurpee, látványos mérete és színessége is feltűnik, összehasonlítva a japán kínálattal.
A főtt földimogyoró, valamint a texasi kalácsi (kolache) bemutatja az amerikai regionális ételek sajátos világát, és szó esik a kultúrák érdekes összefonódásáról is, például a mexikói „japán mogyoró” történetén keresztül. A pizza mint végső „éjszakai harapnivaló” szintén terítékre kerül, megidézve a tipikus amerikai gyorsétkezdék karakterét, de felvetődnek az olasz és japán pizzák sajátosságai is.
Az egész epizód végig humorosan és kritikus szemmel közelíti meg az amerikai kisbolti ételek világát – feltéve a kérdéseket, hogy vajon mik az előítéletek, mi okoz meglepetést, és milyen különbségek, hasonlóságok jelennek meg az amerikai és japán mindennapi ételekben.