Az éttermi élmény a karácsonyi hangulat körül forog, ahol egy híres szakács ünnepi menüjét ismerhetjük meg. Miközben London egyik legismertebb negyedében, Covent Gardenben járunk, előkerül a világvárosi pezsgés, a zajos légkör és a vendéglátás ellentmondásai.
A szerző részletesen végigköveti a háromfogásos, fix árú karácsonyi menüt: előételként füstölt lazacot kapunk, amely benyomásban gazdag, majd egy játékból és pulykából készült pie következik, amelyhez gazdag köret és szósz jár. Ehhez kapcsolódva felmerül a kérdés: Mennyire felel meg a prémium ár az ízélménynek és a várakozásoknak?
A desszert egy karakteres, gyömbéres, alkoholos szósszal tálalt sütemény, amelynek intenzív ízei, valamint az ételkompozíciók édessége megosztó érzéseket váltanak ki. A beszámoló felveti: Hol húzódik a határ a kreativitás és a túlgondolt ízkombinációk között egy sztárséf éttermében?
A háttérben pedig folyamatosan jelen van a zajos, zsúfolt környezet és a vendéglátás szervezési nehézségei, amelyek némileg elvonják a figyelmet az ünnepi étkezés harmóniájáról.










