Különleges utcai ételek kóstolásával ismerkedünk meg a világ különböző pontjairól, miközben a résztvevők próbálják kitalálni, honnan származnak az adott fogások. Az ízek, textúrák és illatok bemutatását színes párbeszédek és kíváncsi találgatások kísérik.
A műsorban megjelenő ételek között szerepelnek édes banánfánkok borsos paradicsomos szósszal, tojással, baconnel és zöldhagymával töltött tésztás muffinok, valamint egyszerű, de klasszikus virsli-szendvicsek. Ezek mind diákok, utazók vagy épp házibulik kedvelt fogásai, amelyekből mélyebben ismerhetjük meg az adott ország étkezési szokásait.
Nem maradnak el a pikánsabb, távoli kultúrákban népszerű, extrémnek számító ételek sem: például a kínai vagy tajvani konyhából származó, rizses-pigis vérpuding földimogyoróban megforgatva. A beszélgetések során szó esik arról is, hogyan formálják át a különböző vidékek hagyományait a helyi utcai árusok.
Központi kérdésként merül fel: mi teszi ezekből a fogásokból világszerte ismert utcai ételeket, és vajon felismerhető-e egy-egy ízesítés, alapanyag vagy elkészítési mód alapján az ország? Az ételekben visszaköszönő hallgatólagos történetek rámutatnak, mennyire változatos a globális street food-kultúra.