A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 10 perc

Indonéz grillezett csirke egyszerűen: autentikus ízek elérhető alapanyagokból

Egyszerűen elkészíthető indonéz grillezett csirke recept aromás fűszerekkel és ropogós grillkérggel, könnyen beszerezhető alapanyagokból.

A receptvideóban egy indonéziai eredetű, aromás, grillezett csirke, az ayam bakar elkészítésének egyik változata elevenedik meg. Bemutatásra kerül, hogy a rengeteg verzió közül most egy leegyszerűsített, bár autentikus jegyeket is megőrző elkészítési mód kerül reflektorfénybe. Az elkészítés során könnyen elérhető hozzávalók, például csirkecomb, hagymafélék és különféle fűszerek kapnak főszerepet, sőt, alternatív tippeket is hallhatunk ritkább alapanyagokhoz.

Külön figyelmet kap a pácolás és a főzés technológiája, amely során a hús egyszerre párolódik és szaftos marad, majd a végső, aranyló-ropogós kérget szerez a grillen. Közben szóba kerülnek olyan apró trükkök is, mint például, hogyan lehet helyettesíteni a nehezebben beszerezhető kaffír lime-leveleket vagy az indonéz szójaszószt.

Az elkészítés végén izgalmas kérdésként vetődik fel, mennyire legyen szenes-pirult a csirke bőre, és vajon mennyi időt töltsön a grillen – azaz hogyan találhatják meg a nézők a tökéletes egyensúlyt az autentikus ízek és az egyéni ízlés között. A hangsúly végig azon marad, hogy mindenki bátran alakítsa a receptet a saját elérhető alapanyagai és preferenciái szerint. A fogás tálalásánál pedig újabb lehetőségeket villant fel a videó: kerülhet rá friss chili, koriander, illetve akár a szósz is szűrhető vagy rusztikusan hagyható.