Sokunkkal előfordul, hogy zöldségeink a hűtőben kezdenek veszíteni frissességükből, de nem szeretnénk őket kidobni. A videó kreatív ötleteket mutat be arra, miként lehet a már kicsit fonnyadtabb, de még jó minőségű zöldségekből igazán ízletes fogást készíteni.
Külön figyelmet kap a brokkoli, a karfiol és a piros kaliforniai paprika előkészítése és felhasználása. Megtudhatjuk, miként lehet gyorsan előkészíteni, majd megfőzni vagy blansírozni ezeket, hogy megőrizzék színüket, állagukat és ízüket.
A recept során szó esik egy krémes, vegán fehér alapú szószról, amelyet többféleképpen lehet elkészíteni – egyszerűen egészségesen vagy akár kicsit laktatóbban, attól függően, mit kívánunk. A tippek között szerepel a vegán sajt és a sörélesztő használata, amelyek intenzívebb ízeket és krémesebb állagot adnak az ételnek.
Az elkészült szószt és zöldségeket látványos módon vékony kenyérre (lavash) vagy bármilyen előre elkészített tésztára helyezhetjük, de akár pizzaként is fogyaszthatók. Felmerül annak lehetősége is, hogyan integrálhatók ezek az ötletek otthoni vagy akár éttermi főzésbe, valamint tippeket kapunk arra, hogyan lehet ezeket a fogásokat családi ebédeken vagy hétköznapi vacsorán felhasználni.
A videó végigválaszolja azokat a kérdéseket is, amelyek a zöldség alapú ételek további felhasználásával, tárolásával és variálhatóságával kapcsolatosak, mindezt barátságos, közvetlen stílusban, praktikus tanácsokkal fűszerezve.