Képzeld el, hogy kedvenc kínai éttermedben ülsz, és eléd kerül egy gőzölgő beef & broccoli tányér: tökéletesen omlós marhahús friss, roppanós brokkolival és gazdag szójaszósszal. Az alkotó megmutatja, miként készíthetjük el ezt a klasszikus fogást otthon, közérthető lépéseken keresztül.
Megtudhatjuk, hogyan lehet bármilyen marhahúsból elkészíteni a legendásan puha textúrát. A videó bemutat egy tradicionális kínai ‘velveting’ technikát, amelynek lényege a hús előkészítése speciális hozzávalókkal, például tojásfehérjével, szódabikarbónával és kukoricakeményítővel. Ezzel a módszerrel különlegesen szaftos és puha lesz a végeredmény.
Részletesen láthatjuk, milyen vágási trükkök segítenek, hogyan kell szeletelni a hússzeleteket szálirányra merőlegesen, hogy elkerüljük a rágós textúrát. A brokkoli előkészítéséhez és a zöldségek látványos felvágásához is kapunk tippeket, például hogyan ‘sokkoljuk’ a brokkolit, hogy igazán élénk maradjon.
A szójaszószból, osztrigaszószból, kínai főzőborból és alapléből kevert mártás szintén főszerepet kap. Az elkészítés utolsó percben összeálló ízrobbanása, valamint a wokos vagy serpenyős sütési technikák is terítékre kerülnek. Végül további izgalmas, kapcsolódó receptek lehetőségét veti fel az alkotó.