A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 21 perc

Húsfeldolgozás otthon: így készíts saját steaket különböző marhahúsrészekből

Egy séf bemutatja, hogyan készíthetünk öt különböző marhahús részből saját steak szeleteket, miközben spórolunk és jobban kihasználjuk az alapanyagokat.

Hogyan lehet otthoni körülmények között költséghatékonyabbá tenni a steak vásárlását? A séf praktikus útmutatót ad arra, hogyan lehet öt különböző marhahús részből (pl. hátszín, bélszín, rostélyos, rump, rövid hátszín) változatos steak-szeleteket vágni.

A hús előkészítése során szó esik az ezüsthártya eltávolításáról, a faggyú megfelelő kezeléséről és a levágott részek kreatív felhasználásáról is. Minden vágásnál bemutatásra kerül, mely részek alkalmasak grillezésre, pörkölésre vagy akár hamburgerhúshoz történő darálásra.

Felmerül a kérdés, milyen eszközöket érdemes használni a házi húsfeldolgozáshoz, és mik azok a szempontok, amelyeket a steak vastagságának megválasztásánál figyelembe kell venni. Érdekes témaként jelenik meg, hogy miért fontos a zsír egyenletes eloszlása, illetve hogy a prémium szupermarket-steakek miért nem mindig nyújtanak tökéletes élményt.

A videó arra is rávilágít, hogyan lehet maximalizálni egy nagyméretű hússzelet gazdaságos és kreatív feldolgozását úgy, hogy akár egy család több napig változatos fogásokat készíthessen belőle.