Milyen arcot vág az ember, amikor egymás után próbál végig majdnem két tucat különféle hot dogot? Egy ismert gasztro-videós Amerika jellegzetes ételeinek egyikével, a hot doggal vállalkozik egy rendkívül alapos íztesztre.
Felmerülnek olyan kérdések, mint: vajon léteznek minőségi különbségek az ipari és az artisanal frankfurtik között? Mit jelent, hogy egy hot dognak „fingós” természetes bőre vagy épp gumis belseje van? Érdekes részletek derülnek ki arról, mennyire számít, ha a virsli füstölt, vegetáriánus, netán csirkéből vagy marhából készül. Az is szóba kerül, hogy a forralás vagy grillezés hogyan befolyásolja az élményt, illetve hogy miért olyan legendásak New York ikonikus márkái, vagy épp mitől különleges egy rochesteri white hot.
Kiemelt figyelmet kapnak a növényi alapú virslik is, amelyek sokszor szokatlan textúrával és illattal lepik meg a tesztelőt. Mindezt humoros, önironikus kommentárokkal fűszerezi a műsorvezető, aki ugyanakkor a részletek szerelmese: a bőr teherbírásától kezdve a mustár és a ketchup arányán át a víz gusztustalanságáig mindent gondosan elemez – miközben a hot dog mint Amerika szimbóluma is folyamatosan visszaköszön.
A teszt végére közelebb kerülünk ahhoz, mit tud ma a tökéletes hot dog, de az igazán fontos kérdéseket – ízlés, szokások, nosztalgia, hús vagy növény – a nézőknek is továbbadja a videó.