Az egyik legelhanyagoltabb, mégis különösen ízletes marhahúsrész, az oyster blade, áll a videó középpontjában. A bemutatóban szó esik arról, mennyivel gyorsabb és egyszerűbb ezt elkészíteni, mint a klasszikus brisketet, miközben az élmény hasonló, sőt, akár jobb is lehet.
Felszínre kerülnek a húsdarabolás és az előkészítés trükkjei: hogyan célszerű vágni, miért fontos az aerodinamikus forma, és milyen egyszerű fűszerezési technikákat lehet alkalmazni. A szereplő az egyik leghíresebb texasi barbecue-stílusú só és bors keveréket is bemutatja, miközben kitér a száraz pácolás előnyeire is.
Részletesen ismerteti a sütési folyamatot, beleértve a smoker hőmérsékletének beállítását, a megfelelő fa kiválasztását és azt is, mikor célszerű a húst becsomagolni. Az is előkerül, hogy miért érdemes tallow-t (marhafaggyút) használni, és hogyan lehet megőrizni a hús szaftosságát a pihentetés során.
Szó esik könnyed, friss köretekről is – olyan ötletekről, amelyek jól ellensúlyozzák a füstös, zsíros húsok teltségét: fekete bab, exo szószos zöldbab, francia stílusú burgonyasaláta és különleges görögdinnye-avokádó saláta is terítékre kerül.
A videó felvezeti a nagy kérdést: vajon az oyster blade valóban felér-e ízben és textúrában a briskettel, miközben elkészíteni is gyorsabb és olcsóbb? A bemutatóban felmerülnek azok a szempontok, amelyek egyre több BBQ-rajongót késztethetnek a hagyományos brisket alternatíváinak kipróbálására.