A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 13 perc

Hogyan rendeljünk magabiztosan bort egy étteremben: tippek Andre Hueston Mack sommeliertől

Andre Hueston Mack sommelier magyarázata alapján megtudhatjuk, mikor, hogyan és mire figyeljünk, ha boros élményre vágyunk egy étteremben.

Andre Hueston Mack sommelier segítségével betekintést nyerhetünk abba, hogyan lehet magabiztosan bort rendelni egy étteremben anélkül, hogy elvesznénk a hatalmas borlapok világában.

Felvetődik a kérdés: mikor érdemes kiválasztani a bort, ételrendelés előtt vagy után? Az étel és a vendégek preferenciái alapján történő választás mellett szó esik arról is, hogyan kommunikáljunk a sommelier-vel, mire figyeljünk a költségkeret kapcsán, és hogyan adjuk át az információkat anélkül, hogy kényelmetlen helyzetbe hoznánk magunkat vagy a társaságot.

Izgalmas tippeket kapunk arra is, hogyan ellenőrizzük a felszolgált bor fajtáját, évjáratát és hőmérsékletét, valamint mire szolgál az első kóstolás, és hogyan jelezhetjük, ha valami nincs rendben. Felmerülnek a korkedvezmények, a részletes borlap olvasása és a bor önálló töltésének etikettje is, miközben szó esik arról, hogyan kezeljük, ha saját bort viszünk az étterembe, és milyen szabályok vonatkoznak erre különböző helyeken.