Andre Hueston Mack sommelier segítségével betekintést nyerhetünk abba, hogyan lehet magabiztosan bort rendelni egy étteremben anélkül, hogy elvesznénk a hatalmas borlapok világában.
Felvetődik a kérdés: mikor érdemes kiválasztani a bort, ételrendelés előtt vagy után? Az étel és a vendégek preferenciái alapján történő választás mellett szó esik arról is, hogyan kommunikáljunk a sommelier-vel, mire figyeljünk a költségkeret kapcsán, és hogyan adjuk át az információkat anélkül, hogy kényelmetlen helyzetbe hoznánk magunkat vagy a társaságot.
Izgalmas tippeket kapunk arra is, hogyan ellenőrizzük a felszolgált bor fajtáját, évjáratát és hőmérsékletét, valamint mire szolgál az első kóstolás, és hogyan jelezhetjük, ha valami nincs rendben. Felmerülnek a korkedvezmények, a részletes borlap olvasása és a bor önálló töltésének etikettje is, miközben szó esik arról, hogyan kezeljük, ha saját bort viszünk az étterembe, és milyen szabályok vonatkoznak erre különböző helyeken.