A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 18 perc

Hogyan lett Pinky Cole vegán étteremlánca menő és közösségformáló

Pinky Cole inspiráló történetén keresztül megtudhatjuk, hogyan lehet egy vegán étteremlánc újító, provokatív és közösségépítő, miközben új közönségeket szólít meg és formálja az étkezési szokásokat.

Pinky Cole fiatalkori élményei és családi háttere már korán meghatározták vállalkozói és vegán érdeklődését. Édesanyja reggaeénekesnő és keményen dolgozó anya volt, édesapja pedig börtönből is olyan vállalkozói szemléletet adott át Pinkynek, amelyből később profitálni tudott.

Középiskolás éveiben már különféle ételeket, édességeket árult, hogy kipróbálja magát, miközben teljesen húsmentes étrenden nőtt fel szülei rastafari nevelése miatt. Az egyetemi évek alatt lépett a vegán életmód felé, majd később teljesen elkötelezte magát mellette, végül ezt az életmódot vállalkozás formájában is megtestesítette.

Vállalkozói története nem járt sikerrel azonnal: első éttermét ugyan gyorsan felkapottá tette saját stílusával és személyiségével, ám később egy tűzeset után mindent elveszített. A kudarc élménye átformálta gondolkodását, új lendületet adott, hogy saját útját és célkitűzéseit megtalálja.

A Slutty Vegan étteremlánc megszületése egy tudatosan provokatív, színes, közösségépítő szemléletből ered – Pinky a szokásos vegán üzenetek helyett olyan márkát hozott létre, amely mindenkit megszólít, játékos szimbolikát, friss színvilágot, meghökkentő menüelnevezéseket használ. Ez a hozzáállás nemcsak kíváncsiságot, hanem beszédtémát és újfajta étkezési élményt is szült.

Az előadás során arról is szó esik, hogy a Slutty Vegan vendégköre túlnyomórészt nem is vegán, hanem éppen az újdonság, a közösségi élmény és az inkluzivitás miatt látogatja az éttermeket. Pinky Cole tapasztalatai bemutatják, mennyire összetett és kihívásokkal teli a gyors növekedés, valamint azt, hogyan tud egy vállalkozás társadalmi és környezeti üzenetek középpontjába kerülni anélkül, hogy ezt erőltetné a vendégeire.