A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 16 perc

Hogyan készíts jerk csirkét kezdőként és profiként is

Három séf bemutatja, hogyan készül a legendás jerk csirke, különböző tapasztalati szinteken és technikákkal, megidézve a karibi ízek világát.

Négy különböző főzőtudású séf mutatja be, hogyan készíti el a karibi stílusú, fűszeres és füstös jerk csirkét – kezdő amatőrtől egészen az ételtudományban jártas szakemberig.

Minden szereplő a saját, egyedi receptjén keresztül tárja fel a pác elkészítésének titkait, a tradicionális jamaicai alapanyagoktól (mint például a Scotch Bonnet paprika, pimento, rum vagy fűszerek) egészen a városi élet egyszerűsített megoldásaiig, mint például a folyékony füst vagy a sütő alkalmazása.

A csirke elkészítési módja – legyen szó teljes csirkéről, combokról vagy negyedekről – is fontos hangsúlyt kap. A műsor kitér a hús előkészítésének különféle módszereire: különböző marinádok, savas fürdők alkalmazása, valamint a fűszerek gondos bedolgozása mind hatással vannak a végeredmény ízére és állagára.

Érdekes kérdéseket vetnek fel a pácolás ideje, az alkalmazott mártások típusai (például barbecue szósz, joghurtos-cilantro mártogatós) és a hőkezelés technikája is: mikor lesz igazán ropogós és szaftos a csirke? Vajon hogyan tudjuk a füstös ízt elérni városi konyhában?