Egy izgalmas gasztronómiai kihívás bontakozik ki, ahol két profi séf szigorúan értékeli, ahogy három lelkes, de nem profi házi szakács próbálja újraalkotni egyikük kedvenc ételét – pusztán annak megkóstolása, megfigyelése és néhány alapvető tapasztalat alapján.
A tányéron számos összetett elem jelenik meg: pirított bárányborda, fűszeres skót tojás bárányból, zöld pürék vad fokhagymából és spárgából, ricottával dúsított sajtchips, braisírozott hagyma, frissítően fanyar mazsola és különféle aromás húsos, zöldséges részek, melyek a tavasz és a nyár ízeit idézik.
A házi szakácsoknak mindössze egy fotó, az íz és a kísérletező kedv áll rendelkezésre ahhoz, hogy megfejtsék, pontosan miből és hogyan is készültek a fogás egyes rétegei. A feladat során fokozatosan derül ki, hogyan lehet a vad fokhagymát, ricottát, parmezánt és egyéb hozzávalókat megfelelően párosítani, miközben mindenki próbálja kitalálni az idegen ízek eredetét, sőt, a húsok (bárány vs. sertés) típusát is találgatják.
A séfek nemcsak a végeredményt, hanem a főzési folyamatot is értékelik, kiemelve a kreativitás, a bátorság, az együttműködés és a tapasztalat fontosságát. Közel sem triviális kérdés, hogy a laikusok mennyire tudnak intuícióra vagy a korábbi főzési baklövéseikre támaszkodni egy ilyen összetett fogás reprodukciója során, és mennyire számítanak a kóstolás során felfedezett karakteres jegyek.
Bár a videó végkimenetelére nem derül fény, izgalmas kérdéseket vet fel arról, vajon mennyire fejleszti a kreativitást, az alapanyag-ismeretet és a főzési technológiát az, amikor teljesen vakon kell rekonstruálni egy bonyolult fine dining ételt.