Három lelkes szakács konyhai kalandjai során különböző pizzakészítési módszereket próbálnak ki. Mindenki bemutatja a saját, kedvenc eljárását: légsütőben, tűzhelyen és sütőben készített pizzák születnek meg lépésről lépésre.
Az egyes eljárások kidolgozottságában és alapanyag-használatában is eltérnek, így változatosabb lesz az elkészült tészta állaga, a kéreg ropogóssága és az ízesítés is. Szó esik a gyors, hétköznapi pizzáról és az otthoni, éttermi minőséget megidéző technikákról is.
A konyhai tippek, trükkök és személyes benyomások mellett felvetődik az örök kérdés: melyik készítési mód tudja a leginkább visszaadni az autentikus pizzaélményt? Így a nézők megismerhetik a különböző módszerek előnyeit, és eldönthetik, nekik melyik lehet a legcsábítóbb. Az ínycsiklandó képek mellett családi, baráti pillanatok is megjelennek, és előkerülnek gyerekkori emlékek is, például a „sulis pizza” vagy ismert pizzaláncok stílusa.










