A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 14 perc

Hat pácötlet, amellyel feldobhatod a csirke ízét

Hat gyorsan elkészíthető pácötlet, amellyel mindennapi csirkédből igazán ízletes és szaftos fogásokat készíthetsz.

A videó hat különböző, gyorsan elkészíthető pácot mutat be, melyekkel a csirkét igazán ízletessé, szaftossá és változatossá teheted. A bemutatott marinádok között mediterrán, ázsiai, barbecue, mexikói és olaszos inspirációjú receptek találhatók.

A különféle páclevekhez mindig friss fűszernövényeket, citrusokat, eceteket, borokat és különböző fűszereket használnak, részletesen bemutatva, hogyan változtatják meg ezek az összetevők a hús szerkezetét és ízét. Szó esik arról, miként érdemes megválasztani az olajokat vagy mire figyeljünk, ha olívaolajat keverünk más erős ízű hozzávalókkal, például szójaszósszal.

Tippeket kapunk a pác elkészítéséhez és tárolásához, sőt azt is szemléltetik, milyen edényekben, zacskókban érdemes pácolni, illetve hogyan lehet etikettel és dátummal rendszerezni az előkészített húsokat. Az is szóba kerül, hogyan lehet mélyebben bejuttatni az ízeket a húsba húsinjektorral vagy vákuumos módszerekkel.

A videó számos praktikus ötletet és technikát említ, hogy a hétköznapi ételek szintet léphessenek. Rávilágít arra, milyen különbségek lehetnek a friss és szárított fűszerek hatásai között, vagy éppen hogyan lehet egyszerűen, gyorsan, mégis változatosan elkészíteni a csirkét. A nézőt több irányba tereli – legyen szó különféle felhasználási módokról, köretekről vagy akár a további tárolásról és befagyasztásról.