A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 14 perc

Háromféle csirkeszárny recept kezdőknek és haladóknak

Christian Aquisa három különböző nehézségi fokozatú és csípősségű csirkeszárny elkészítési módot mutat be, a legkönnyebbtől a Michelin-csillagos szintig.

Az epizódban Christian Aquisa, a Hot Ones Hot Kitchen műsorvezetője három eltérő nehézségi szintű csirkeszárny elkészítési módszert mutat be, mindegyiknél más-más csípősségi szintet alkalmazva. Az első szint könnyen követhető, otthoni serpenyős technika, ahol a hangsúly a ropogós bőr kialakításán és az egyszerű, de izgalmas ízharmónián van.

Középhaladóként a koreai stílusú „lollipop” szárny játssza a főszerepet. Itt olyan speciális technikák jelennek meg, mint a szárnyformázás és az egyedi, erősen csípős szósz készítése is, amely ghost pepperrel és eperlekvárral válik különlegessé.

A harmadik, legösszetettebb szint a Michelin-csillagos éttermek ihlette, dekonstruált csirkeszárny, ahol a húst mousse-szerű formában készítik el, trüffellel és különleges kötőanyaggal dolgozva, majd a klasszikus buffalo ízvilágot magas színvonalon prezentálva tálalják.

Az egyes módszerek során felvetődik a kérdés, hogyan tehetünk egy egyszerű ételt izgalmassá, milyen technikákkal lehet a klasszikus ízeket új szintre emelni, és hogy mikor számít egy csirkeszárny igazán különlegesnek. Milyen határokat feszegethetünk egy népszerű street food étel elkészítésében, és mik azok az apró részletek, amelyek a gasztronómiai élményt emlékezetessé teszik?