A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 13 perc

Háromféle csípős rántott csirke a Hot Kitchen stílusában

Christian három eltérő technikával és csípősségi szinttel készít rántott csirkét, miközben változatos ízekkel és ropogós textúrákkal kísérletezik.

Christian, a Hot Kitchen műsorvezetője izgalmas feladatot kap: be kell mutatnia, hogyan lehet háromféle rántott csirkét elkészíteni három különböző csípősségi szinten – enyhe, közepes és erős változatban. Már az első lépés is kihívást jelent, hogyan érhető el a tökéletesen szaftos hús és a ropogós kéreg.

Az első szinten a japán karaage csirke készítési technikáit ismerhetjük meg, ahol szójaszószos, mirines, gyömbéres pác adja az alapot, majd a különleges togarashi fűszer hozza a lágy csípősséget. A hangsúly a bevonat minőségén és a könnyed mártogatós szószokon van.

Középhaladó szinten a koreai dupla sütés technikájával fokozódik az izgalom. Kiemelt szerepet kap a csípős szójaszószos-fokhagymás máz és az extra ropogós panír. Speciális fűszerek és összetevők kerülnek előtérbe, mint a gochujang és a kimcsi, amelyek komplex ízvilágot teremtenek.

A legmagasabb szintre lépve a dél-amerikai stílusú, előkészített confit csirke és a pikáns gravy ötvözete válik főszereplővé. Itt már extrém erejű csípős paprikákkal és egyedülálló panírozási technikákkal kísérleteznek, miközben a végső harmóniát keresik a textúrák, fűszerek és szószok között.

Vajon melyik csirkére mondanák, hogy tökéletes? Az epizód számos tippet, kulisszatitkot és merész ötletet tálal az ínyenceknek.