A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 17 perc

Három szuper egyszerű tésztaszósz 15 perc alatt, olasz és amerikai ízekkel

Három különleges és egyszerű tésztaszósz, amelyek rövidebb idő alatt elkészülnek, mint maga a tészta, miközben igazi olasz és amerikai ízeket hoznak a konyhába.

Néhány perc alatt varázsolhatunk otthon is éttermi színvonalú pastákat – ez a videó három megközelítést mutat be, amelyek villámgyorsan elkészíthetők.

Az olasz konyha klasszikusának számító arrabbiata csípős, paradicsomos alapja mellett szó esik a gyorsaság és a típusválasztás fontosságáról is, miközben megpillantjuk, mi adja a házi szósz karakterét.

A pesto elkészítésének tradicionális és modern módszereit ismerhetjük meg – szó esik a mozsár és az aprítógép különbségeiről, valamint arról, hogyan lehet ennyi idő alatt élénk, friss ízeket előcsalogatni.

Szóba kerül az amerikai-olasz fettuccine alfredo, amely a klasszikus olasz receptektől eltérve tejszínes-sajtos gazdagságával hódít. Felmerül, milyen alapanyagok és technikai fogások szükségesek, hogy a selymes szósz tökéletesen bevonja a tésztát, és a fűszerek hogyan egészítik ki az ízeket.

Közben érdekességként azt is megtudhatjuk, mennyi minden múlik egy jól fűszerezett tésztafőző vízen, valamint hogy a friss sajtok és zöldfűszerek arányai mennyire változtatják meg a végeredményt.