A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 21 perc

Három egyszerű trükk, amivel a cukkini kedvenccé válik

Három változatos technika, amellyel a cukkinik és a tökfélék könnyen és különlegesen elkészíthetők – egyszerű alapanyagok, inspiráló ízek.

Sokan nem rajonganak a cukkinikért és a tökfélékért, gyakran gyerekkori rossz emlékek miatt, pedig ezek a zöldségek olcsók, tápanyagban gazdagok és rendkívül sokoldalúak. Három fő szempont határozza meg az ízélményt: a zöldség feldarabolásának módja, a fűszerezés, valamint a sütés-főzés technikája.

A bemutatott első eljárás során a cukkinit vastagabb karikákra vágják, majd egyszerű sóval, borssal, közepes lángon, növényi vajjal pirítják, így kívül ropogós, belül szaftos állagot kapunk. A második módszer a sárga tök vékony csíkokra vágását mutatja be, amit barbecue fűszerkeverékkel ízesítenek és gyors lepirítással, kevés vízzel párolnak, hogy szaftos, intenzív ízű, illatos köretet készítsenek.

A harmadik technika a megroppantott, félbevágott cukkinik vagy tökök szeletekből indul ki, amelyeket olajjal és kedvenc fűszerkeverékkel meghintve először forró serpenyőben pirítanak, majd sütőben készítenek el, így karakteres színt és ízt kapnak. Bár minden módszer más-más élményt ad, a közös bennük az, hogy a különböző vágási és sütési módok erősen befolyásolják a végeredményt.

A videó során szó esik további inspirációkról: különféle fűszerek, grillezett vagy sütőben karamellizált zöldségek, ételpárosítások is felmerülnek. Az elhangzott személyes történetek, emlékek, valamint nézői üzenetek is kiemelik, mennyire meghatározó tud lenni az odafigyelés és a kreativitás a zöldségek elkészítésében és megszerettetésében.