Ezen a humoros hangvételű főzős estén Babish egy hangulatos harmadik randira készül, ahol a francia klasszikus, a coq au vin (boros csirke) elkészítését mutatja be lépésről lépésre. Az epizód különlegessége, hogy a főzés mellett könnyed, személyes történetmeséléssel és játékos flörtöléssel szövi át a receptek bemutatását.
Megtudhatjuk, miért izgalmas a csirkecomb a darabolás és pihentetés során, hogyan válasszuk ki a megfelelő bort, és miért kulcsfontosságú a bacon és a karamellizált gyöngyhagyma tökéletes textúrája. Felbukkan néhány titkos hozzávaló is, például paszternák és szárított vargánya, amelyek új tartalmakat adnak a megszokott ízekhez.
A főzés során kiemelkedő hangsúlyt kapnak a technikai részletek: a szalonna és a csirke bőrének ropogósra sütése, a szósz besűrítése, valamint a sajtkendős aromacsomag elkészítése. Érdekes kérdéseket vet fel a bor kiválasztása és a házi alaplé elkészítése is, tippeket kapunk gyorsabb megoldásokra is.
Az étel mellé klasszikus vajmártásos tészta (beurre monté) is készül, amely extra gazdag ízekkel egészíti ki a fogást. Szó esik arról is, hogyan lehet mindezt viszonylag gyorsan, mégis éttermi minőségben az asztalra tenni akár egy hétköznap este.