Egy szokatlan gasztronómiai kísérletnek lehetünk tanúi, amelynek során egy alap csirkealaplevet visznek körbe London különböző világhírű éttermeiben és elismert séfjeinél. Mindegyik szakács csak egy összetevőt adhat hozzá, majd továbbadják a levest a következő állomásra – így formálódik a leves ízvilága minden egyes alkalommal tovább.
Az epizód során brit, indiai, olasz, thai és görög éttermek konyhái mellett haladva rengeteg stílus, fűszer és helyi specialitás gazdagítja vagy változtatja meg a leves karakterét. A séfek gyakran különböző nemzetek gasztronómiájának koncepcióit keverik, izgalmas kérdéseket vetve fel a fúziós konyháról és az ízek harmóniájáról.
Miközben újabb és újabb alapanyagok – tengeri alga por, fekete kardamom, olasz kolbász, szárított halpehely vagy csípős kínai chiliszósz – kerülnek bele, kérdéses, hogy vajon meddig lesz még élvezhető a leves, és tényleg igaz-e a közmondás, miszerint sok szakács tönkreteszi a levest.
A kísérlet emellett betekintést nyújt a londoni éttermek világába, felveti a kooperáció és a kreativitás szerepét a közös főzésben, miközben a humor és a csapatdinamika is középpontba kerül. Vajon hány hozzáértő kéz után billen át a leves élvezhetőségéből a káoszba?