A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 4 perc

Hagymás krémleves és ropogós keksz házilag egy air fryer segítségével

Mindössze néhány egyszerű hozzávaló és egy air fryer segítségével igazán izgalmas, éttermi stílusú hagymás fogást alkothatsz otthon is.

Az éttermek egyik titkos fogását ismerhetjük meg, amely alapvető összetevőkből indul ki: hagyma, burgonya és egy egész fej fokhagyma kerül a főszerepbe. Ezeket a hozzávalókat rusztikus darabokra vágják, majd egy tálba rendezve, bőséges olívaolajjal meglocsolva pihennek, amíg az air fryer selymesen puhára nem süti őket.

Időközben a konyhában egy másik izgalmas folyamat is zajlik: az apróra vágott hagymát vízzel és fűszerekkel, mint kapor, chili, cukor és sütőpor keverik, majd vajjal és liszttel összegyúrva finom keksztészta készül belőle. Ezek a kekszek aztán vékonyra nyújtva, hullámosra vágva, megsütve ropogós kísérőkké válnak az ételhez.

Amikor a zöldségek elkészülnek, selymes krémlevessé turmixolják őket, amelyet meleg zöldségalaplével, sóval, borssal és egy adag tejszínnel gazdagítanak. A tálalás során friss fűszernövényeket és némi chiliolajat is javasolnak, illetve nem hiányozhat mellőle a házi hagymás keksz sem.

A videó során azt is megtudjuk, hogyan lehet nagyon egyszerű alapanyagokból éttermi hangulatú fogást varázsolni, és többek között felmerülnek a konyhai eszközválasztás, valamint a ropogós és krémes elemek harmonizálásának kérdései is.