Mihez kezdjünk a megmaradt francia pirítóssal? Egy kreatív ötlet nyomán a főszereplő egy gyümölcssaláta panzanella változatát készíti el, amelynek különlegessége a francia pirítósból készült kruton.
A felhasznált kenyérfajta kulcsfontosságú: míg a hagyományos bolti kenyér túl puhává válik, egy masszívabb kovászos kenyér tökéletesen működik ebben az újragondolt ételben. A krutonok édeskés, karamellizált kérge kellemesen ropogós textúrát ad a salátának.
Friss bogyós gyümölcsöket – eper, áfonya, málna, szeder – kevernek össze, amelyeket egy könnyed, vaníliás joghurtos-mézes öntet von be. Mandarinhéj és lé teszi még illatosabbá az összhatást, míg a mentát alternatív friss fűszernövényekkel is kiegészítheted, mint például bazsalikom vagy rozmaring.
A videó különlegessége, hogy a megszokott tálalási rendet is megfordítja: nem a francia pirítóst díszíti gyümölccsel, hanem fordítva, gyümölcssalátát koronáz meg édes pirítós krutonokkal. Ezzel új megközelítést kínál a reggeli vagy desszert fogások szerelmeseinek, és elgondolkodtat a maradékok újrahasznosításának ötletességéről.