Kína egyik gasztronómiai szempontból legizgalmasabb városában jár egy család, amely beleveti magát Guilin utcai ételeinek és tradicionális fogásainak világába. Az út az autentikus Guilin mifen (rizstészta) kóstolásával indul, ahol a család a helyi étkezési szokásokkal és ízesítőkkel ismerkedik, és megtapasztalja, mennyire eltérő lehet ugyanaz a fogás a régión kívül.
A környék híres savanyúságai révén feltárul Guangxi tartomány sokszínű konyhája: a család különféle gyümölcs- és zöldségalapú savanyúságokat próbál ki, köztük olyan érdekességeket, mint a pácolt ananász és vízigesztenye, amelyek valódi ízorgiát kínálnak számukra.
A kulináris kaland nem ér véget a sós ételeknél, hiszen Guilin édes desszertjei – például a kókusztejjel és szágógyönggyel tálalt pépes taró – is terítékre kerülnek, megmutatva a helyi édességek különlegességeit és textúráit.
A család többféle klasszikus kínai fogást próbál ki, mint például a chang fen (gőzölt rizstészta-tekercs), a világszerte ismert pi jiu yu – azaz sörös hal –, valamint a folyami csiga, amelyek újfajta étkezési kihívásokkal és érdekes étkezési praktikákkal ismertetik meg a résztvevőket.
A körút során szóba kerülnek olyan izgalmas kérdések, mint a helyi alapanyagok, a régiós kulináris különbségek, vagy hogy turistaként hogyan lehet megtalálni a valóban autentikus éttermeket az egyre inkább turistásabbá váló étkezési kínálatban. Felvetődik, hogy mennyire befolyásolhatja az élményt a helyszín, illetve miként változik egy adott fogás ízvilága attól függően, hogy hol kóstoljuk meg.