A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 51 perc

Grillezés mesterfokon: tippek és trükkök Babish módra

A videóban részletes útmutatót kapunk a legnépszerűbb grillételek elkészítéséhez, miközben gyakorlati tippeket, eszközhasználatot és számos ínycsiklandó pác- és mártásötletet ismerhetünk meg.

Ebben az epizódban a grillételek elkészítésének különféle technikáit és trükkjeit ismerhetjük meg, kiemelten a hamburgerek, sült krumpli, sertésszeletek, saslikok, töltött sertésszűz, kolbászok, csirkeszárnyak, barbecue bordák és még több klasszikus kerti étel készítését. Részletesen ismerteti, hogyan kell darált húst készíteni, tökéletes zöldségeket darabolni és különböző mártásokat keverni, miközben gyakorlati tanácsokat ad a megfelelő eszközök és alapanyagok kiválasztásához is.

Az epizód során betekintést kapunk abba is, hogyan lehet a különböző grillek – a gázos, faszenes és pellet tüzelésű eszközök – előnyeit kihasználni, hogyan alakíthatunk akár egy egyszerű gázgrillt is ideiglenes füstölővé, illetve hogy milyen hőmérsékletekre kell figyelnünk a tökéletes állag eléréséhez.

Számos hasznos, gyakran kevéssé ismert praktika is elhangzik, például hogyan lehet szaftosabbá tenni a sült krumplit, miért érdemes bizonyos húsokat pácolni vagy sóoldatba tenni, és miként készíthetünk házilag is igazán ízletes fűszerkeverékeket, mártásokat, vagy éppen krémes majonézt percek alatt.

Vendégek is segítik a házigazdát a tűzrakás, a sütési technikák és a hőmérséklet-mérés bemutatásában. A videó számos érdekes kérdést vet fel: melyik pác, fűszer vagy eszköz hozza ki legjobban az alapanyagok ízét, mitől lesz igazán jó a barbecue kérge vagy épp a habos grillszezon-ital?

A feldolgozott témák között megjelennek a klasszikus amerikai ízek, a húsfélék okos előkészítése, a változatos grillzöldségek szerepe, valamint a barbecue szószok és szárazpácok készítésének titkai is.