Két szenvedélyes gasztronómiai rajongó, egy séf és egy „normál” konyhai felhasználó egymás kedvenc ételeit, konyhai eszközeit, fűszereit és legdrágább vásárlásait próbálják rangsorolni izgalmas és szórakoztató módon.
A résztvevők őszintén beszélnek az édesség iránti bűnös élvezeteikről, házi készítésű süteményekről, valamint hétköznapi, de elengedhetetlen hozzávalókról és a főzés során kulcsfontosságú kisgépekről – például egy ikonikus kávéfőzőről. Megmutatják azt is, hogyan változnak a szokások a család bővülésével vagy az idő hiányával, és mennyire fontos a személyes komfort, sőt a megszokott rituálék a konyhában.
Izgalmas eszmecserék folynak arról, hogy milyen egy igazán jó csokoládé, hogyan lehet a legegyszerűbb tárolódobozokból nélkülözhetetlen segédeszközt faragni, vagy hogy egy különleges koreai gyümölcs szirup miként dobhat fel akár egy átlagos ételt is. Felmerül a kérdés: mennyire éri meg befektetni egyes drágább konyhai gépekbe, gondoljunk akár egy professzionális turmixgépre vagy speciális sütőedényre.
Vajon a mindennapi praktikusság, a megszokott ízek, vagy a luxuseszközök és újszerű hozzávalók hódítanak a „kedvenc” kategóriákban? A beszélgetések megmutatják, mennyire sokszínű lehet az, amit valaki a saját konyhájában a legfontosabbnak tart – és hogy mindez mennyi személyes történettel, humorral és kreativitással jár.