Egy gasztronómiai kaland bontakozik ki Chengdu utcáin, ahol Derk először jár, tele kíváncsisággal és lelkesedéssel. Az utazás során helyi specialitásokon át vezet az út, mint a legendás Zhong Shui Jiao – azaz Chengdu híres töltött gombóca –, tradicionális utcai édességek és rendhagyó csemegék várják a párost.
Az étkezések során izgalmas részletek derülnek ki a szecsuáni konyha sajátosságairól: hogyan alkotnak tökéletes harmóniát az ízek a hírhedt csípős, fűszeres mártások mögött, és miért válik a helyi konyha emlékezetessé az ide látogatók számára. Olyan különleges fogások is terítékre kerülnek, mint a híres hideg nyárson tálalt ételek vagy a viharos reakciókat kiváltó nyúlfej.
Derk és útitársa betekintést nyernek a panda rezervátumba is, ahol első kézből tapasztalhatják meg ezeknek az ikonikus állatoknak a varázsát. A gasztronómiai élmények mellett új kulturális kihívások és barátságok is születnek: a helyiekkel közösen eltöltött étkezések során komoly szerepet kap a nyelvtudás fejlesztése, köszönhetően a Rosetta Stone alkalmazásnak.
A hétvége csúcspontjaként közösen merülnek el a szecsuáni hotpot világában, miközben Derk ismerkedik az extrém csípős fogások hatásaival – mindez számos vidám és meghökkentő pillanattal fűszerezve.










