A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 20 perc

Gasztrokalandok Chengduban: szecsuáni ízek nyomában a férjemmel

Két nap alatt Derk minden érzékszervét próbára teszi a szecsuáni ízvilág, miközben felfedezi Chengdu legizgalmasabb ételeit, helyszíneit és helyi hagyományait.

Egy gasztronómiai kaland bontakozik ki Chengdu utcáin, ahol Derk először jár, tele kíváncsisággal és lelkesedéssel. Az utazás során helyi specialitásokon át vezet az út, mint a legendás Zhong Shui Jiao – azaz Chengdu híres töltött gombóca –, tradicionális utcai édességek és rendhagyó csemegék várják a párost.

Az étkezések során izgalmas részletek derülnek ki a szecsuáni konyha sajátosságairól: hogyan alkotnak tökéletes harmóniát az ízek a hírhedt csípős, fűszeres mártások mögött, és miért válik a helyi konyha emlékezetessé az ide látogatók számára. Olyan különleges fogások is terítékre kerülnek, mint a híres hideg nyárson tálalt ételek vagy a viharos reakciókat kiváltó nyúlfej.

Derk és útitársa betekintést nyernek a panda rezervátumba is, ahol első kézből tapasztalhatják meg ezeknek az ikonikus állatoknak a varázsát. A gasztronómiai élmények mellett új kulturális kihívások és barátságok is születnek: a helyiekkel közösen eltöltött étkezések során komoly szerepet kap a nyelvtudás fejlesztése, köszönhetően a Rosetta Stone alkalmazásnak.

A hétvége csúcspontjaként közösen merülnek el a szecsuáni hotpot világában, miközben Derk ismerkedik az extrém csípős fogások hatásaival – mindez számos vidám és meghökkentő pillanattal fűszerezve.