A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 30 perc

Gastronómiai utazás: a világ legjobb steakjei és steakházai

Egy gasztronómiai kaland során a világ leghíresebb steakjei és steakházai kerülnek górcső alá – izgalmas séfekkel, szokatlan húsfajtákkal és kulturális ízutazással.

Világszínvonalú steakek kerülnek reflektorfénybe ebben az epikus gasztronómiai utazásban, ahol Nick a világ legelismertebb steakházaiba látogat el, bejárva Törökországot, Japánt, Brazíliát, Koreát, Franciaországot és az Egyesült Államokat. Mindegyik helyszínen izgalmas kérdéseket tárgyalnak: mitől különleges egy steak, hogyan befolyásolja a száraz érlelés vagy a wagyu marhahús az ízt, és milyen kulturális tradíciók fonódnak a steak elkészítése és fogyasztása köré?

A kaland során egzotikus és különleges fogások is terítékre kerülnek – legyen szó a japán Kobe beefről, a koreai Hanwoo marháról, vagy számos Michelin-csillagos étterem egyedi prezentációiról. Hangsúlyos kérdésként merül fel több helyen is, hogy vajon a steak esetében érvényesül-e a ‘minél drágább, annál jobb’ elv, és hogy az egyes országok miért ragaszkodnak bizonyos hagyományokhoz. Miben tér el például a brazil picanha, a klasszikus amerikai porterhouse, vagy a francia steak frites?

A kulináris utazás nemcsak ízorgiákhoz, hanem találkozásokhoz is vezet: Nick világhíres séfekkel és influenszerekkel készíti el és kóstolja meg az ikonikus húsokat, miközben szokatlan főzési technikákat és izgalmas kísérleteket is bemutatnak. Végül elgondolkodtató kérdéseket vet fel, hogy lehet-e egyáltalán eldönteni, hol készül a világ legjobb steakje, és hogy a szakértelem, az alapanyag vagy a megszokott ízvilág a döntő tényező?