A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 17 perc

Fúziós kalandok az Amelia étteremben San Sebastiánban

Utazás San Sebastián egyik ikonikus Michelin-csillagos éttermébe, ahol az olasz és japán konyha találkozását, exkluzív borválogatásokat, valamint inspiráló gasztronómiai pillanatokat ismerhetünk meg.

San Sebastián világhírű gasztronómiai városába kalauzol ez a videó, ahol az Amelia étterem egyedülálló olasz-japán fúziós konyhájába nyerhetünk betekintést. Az étterem sajátos hangulatával, dekorációival, sőt, még Star Wars utalásokkal is megteremti a különleges atmoszférát.

Az étterem borospincéje és az exkluzív borpárosítások, köztük egy 105 éves bor is, igazi kulináris élményekkel kecsegtetnek. A konyha vezetője, Paulo Airaudo séf, aki számos nemzetközi tapasztalattal és Michelin-csillaggal büszkélkedhet, az ízek világát ötvözi a hagyományokkal.

Eredeti fogások sorozata következik, amelyek között olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint a japán ihletésű chawanmushi norvég királyrákkal, a cap formájú tészta tengeri sünnel, vagy éppen a klasszikus francia borok különleges párosítása.

A videó során nemcsak az ételek kiváló minőségére, hanem a minden részletre ügyelő, fiatal és lelkes csapat munkájára is fókusz kerül. Felmerülnek kérdések az olasz, japán és helyi baszk elemek összehangolásáról, a szenvedélyről és kreativitásról, valamint arról, hogyan találhat otthonra egy séf a világ számos nagyvárosában szerzett tapasztalat után ebben a spanyol tengerparti városban.