A Binging with Babish ezúttal a Frasier című klasszikus sorozat ikonikus „tossed salad and scrambled eggs” fogását veszi górcső alá. Elsőként egy egyszerű, klasszikus változatot készít el, amely hűen követi a sorozatban láthatókat: lágy rántotta, friss zöld saláta és egyszerű fűszerezés.
A továbbiakban kreatív, komolyabb gasztronómiai technikákat alkalmaz: molekuláris konyhai eljárásokkal, különleges dresszingekkel, paradicsom-mozaikokkal és sajthabbal emeli új szintre a klasszikus ételeket. Olyan kérdéseket feszeget, mint hogy miben lehet egy mindennapi reggeli fogás különleges, és hogyan lehet látványos, mégis harmonikus salátát készíteni. Helyet kapnak saját készítésű krutonok, balzsamecet gyöngyök, valamint a tálalás részleteire fordított precíz figyelem.
A videóban az is felmerül, hogy mennyire lehet elmenni a „fine dining” és tudományos konyha irányába egy alapvetően egyszerű étel esetén, illetve mik azok az apró újítások, amelyek igazán egyedivé tehetnek egy klasszikust. A gasztronómiai kísérletezés közben mindvégig megmarad a játékos, humoros, önreflexív hangnem.
Végül Babish személyes szavakkal zárja a részt, felvezetve a csatorna jövőbeni változásait és nagy bejelentését, új tartalmi irányzatot előre jelezve, amelyben a főzés és kreativitás áll majd a középpontban.