A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 17 perc

Francia kulináris kaland Alexia Duchene New York-i éttermében

Különleges francia fogások, elkötelezett csapat és szezonális alapanyagok találkozása Alexia Duchene New York-i éttermében.

A francia gasztronómia világa mutatkozik be New York egyik izgalmas éttermében, ahol a hagyomány és a modern kreativitás találkozik. A kulisszák mögött betekintést nyerünk abba, hogyan fonódik össze a francia tradíciók tisztelete a helyi alapanyagok keresésével, miközben a séf és csapata a legfrissebb szezonális összetevőkből alkot különleges fogásokat.

Az étterem mindennapjait bemutatva feltárul, hogyan zajlik a reggeli bevásárlás a piacon Mathisszal, és milyen kihívásokat jelent a kivételes hozzávalók – például a franciaországi szárazon érlelt turbot vagy a japán piacról érkező tonhal – beszerzése és feldolgozása. Az elhivatottság folyamatos kísérletezést, aprólékos előkészületeket és csapatmunkát igényel.

A nap során különféle ikonikus francia ételek készítésének részleteibe pillanthatunk be, mint például a pithiviers, az ízesített foie gras terrine vagy az étterem egyik kedvence, az Uni French toast. Megjelenik a speciális ételek izgalma és az az öröm, amelyet az alkotás és a vendégek minden este történő meglepése jelent.

A műsor megmutatja, hogyan formálja egy fiatal séf a saját konyhai közösségét: milyen vezetői döntésekkel jár a kreatív kontroll, miként lehet elegyedni a francia hagyománnyal, miközben új utakat keres, hogy vendégeinek felejthetetlen élményt nyújtson. Többek között izgalmas kérdések merülnek fel arról, hogyan lehet a klasszikus és az újszerű ízeket egyensúlyba hozni, illetve miképp teremthető bensőséges hangulat egy világhírű város nyüzsgő szívében.