Gyerekkori emlékek és családi kapcsolatok elevenednek meg, amikor a narrátor hazalátogat a koreai Yeosu városába, hogy meglátogassa 89 éves nagynénjét. Az alkalom különlegessé tételéhez első útja a helyi tenger gyümölcsei piacra vezet, ahol friss, természetes abalone-t keres a főzéshez.
Az ételválasztás és a piac hangulatának bemutatása különleges betekintést nyújt a helyi gasztronómiai szokásokba és az élelmiszervásárlás őszinte pillanataiba. A friss hozzávalókból otthoni környezetben készül a tradicionális koreai abalone kása (jeonbokjuk), amely egyben a nagynéni kedvenc étele is.
Felmerülnek a család gasztronómiai hagyományai, a koreai ételekhez kötődő személyes emlékek, és az is, hogy a hagyományos főzési technikák hogyan öröklődnek generációról generációra. A videó érzékletesen rákérdez arra is, hogyan változnak meg a piaci kínálatok, illetve miként őrzik a helyiek a városukra jellemző ízeket, szokásokat.
A napot meghitt, közös főzés és étkezés koronázza meg, ahol nemcsak a receptek, hanem az élet fontos pillanatai is átöröklődnek – a koreai családon belüli szeretet, hála és elfogadás ünnepeként.