Kísérleti főzőműsorral találkozhatunk, amelyben a fokhagyma előkészítési módjait hasonlítják össze. A főszereplő bemutatja, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan megtisztítani, felszeletelni vagy aprítani a friss fokhagymát, miközben megoszt néhány konyhai trükköt és tippet.
Felmerül a kérdés, hogy mennyire befolyásolja a különböző aprítási technika a fokhagyma ízét és erejét, és milyen különbségek tapasztalhatók a házilag darabolt és a boltban kapható, előre aprított vagy pürésített fokhagyma között.
A néző betekintést nyerhet abba is, hogyan változik a fokhagyma aromája és állaga olyan előre csomagolt változatoknál, amelyek például vízben, olajban vagy pürésítve kerülnek forgalomba, és milyen tartósítószerek vagy eljárások változtatják meg jelentősen ezek ízprofilját.
Végül egy vakteszt segítségével keresik a választ arra, vajon érdemes-e előre felaprított fokhagymát vásárolni, vagy célszerűbb friss, saját kezűleg előkészített verziókat használni. Különös figyelmet fordítanak arra is, hogy milyen helyzetekben használhatók az egyes formák, például főzéshez vagy salátákhoz, illetve hogy a különböző ízek milyen ételekben érvényesülnek leginkább.