A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 10 perc

Filippínó pancit: ízek és trükkök egy serpenyőben otthonra

Szaftos húsok, ropogós zöldségek és gazdag szósz találkoznak ebben az autentikus filippínó tésztaételben, amelyet bárki könnyen elkészíthet otthon is.

Különleges, gazdag ízvilágú ázsiai tésztás étel készül ebben a videóban, ahol a fő hangsúly a filippínó pancit tésztaételen van. Részletesen bemutatják, hogyan lehet egyszerű konyhai technikákkal a legtöbbet kihozni ebből az ételből.

Sertéshús és csirke felhasználásával, a húsokat gondosan előkészítik, majd a legjobb ízhatás elérése érdekében adagokban, magas hőfokon lepirítják. A zöldségek kiválasztásánál is nagy szabadságot kap a szakács: a videó tippeket ad, hogyan lehet kreatívan, a kamrában található hozzávalókat felhasználva egyéni ízesítést adni az ételnek.

A szósz elkészítésénél tradicionális ázsiai alapanyagokat – például osztrigaszószt, filippínó szójaszószt (toyo) és halszószt – is használnak, így a sós, umami ízek garantáltak. Külön érdekességként felmerül, milyen típusú tészták használhatók: rizstészta, canton vagy ezek kombinációja is szóba kerül.

A videó során számos konyhai trükk és tipp is elhangzik, amelyek révén nem csak a pancit, hanem bármely egyserpenyős házi fogás is még finomabb lehet. Külön figyelem irányul arra, hogy a hozzávalók sorrendje és az egyes lépések hogyan befolyásolják az ízkompozíciót.