Tíz különleges étterem négy kontinensről – mindegyik egyedi történettel és sajátos gasztronómiai szemlélettel várja, hogy felfedezzük. A válogatásban tradicionális és modern vonalat egyaránt képviselnek, mindenhol hangsúlyt fektetve a helyi alapanyagokra, a fenntarthatóságra vagy éppen az innovációra.
Izgalmas úti célok jelennek meg: egy szlovén családi borászat, indiai ízek Bangkokban, újhullámos séfek Stockholmban, fenntartható farm és étterem Dániában, valamint kísérleti molekuláris konyha Thaiföldről. Málta, Ausztrália, Kína, Brazília és New York is felkerül a térképre, mind-mind egyedi kínálattal és világlátással.
Felmerül a kérdés: Vajon melyik koncepció és helyszín lesz a legizgalmasabb és legérdemesebb a további felfedezésre? A nézők döntése most kulcsfontosságú, hiszen az ő szavazatuk határozza majd meg a következő gasztronómiai kaland helyszínét.