Egy ismert borszakértő izgalmas utazásra invitál a kevéssé ismert fehér szőlőfajták világába, ahol a megszokott nagy nevek helyett elfeledett kincsek kerülnek terítékre. A műsor tétje, hogy vajon csak a híres fajták kínálnak magas minőséget, vagy a háttérben meghúzódó borsorok rejtik a valódi meglepetéseket?
Több ország régióiból – Olaszországtól Spanyolországon át Franciaországig és Horvátországig – származó fehérborokat kóstol a csapat, melyek mindegyikében közös, hogy egy-egy kevésbé ismert fajta áll a középpontban. A borkészítés technológiájáról, a szőlők történelmi jelentőségéről és a terroir fontosságáról is szó esik, miközben izgalmas aromajegyek és kóstolási élmények kerülnek felszínre.
Felmerül a kérdés, mennyiben határozza meg a bor árát és presztízsét a fajta ismertsége, és vajon tényleg kockázatos-e letérni a jól ismert ösvényről. Bármennyire különbözik ízviláguk és stílusuk, ezek a borok új perspektívát kínálnak a borfogyasztóknak: Elég bátor vagy kipróbálni őket?